• 011 / 8231 422
  • komun@verat.net

БВК и ЈКП "Младеновац" обавиле снимање и чишћење канализационе мреже у Браће Баџак

18. Септембар 2018. 12:00

ЈКП "Младеновац" и "Београдски водовод и канализације" обављају снимање и чишћење канализационе мреже на потезу улице Браће Баџак. На терену је специјално вишенаменско возило београдског предузеће које снима унутрашњост цеви и открива сва загушења мреже у цевима пречника 250 и 500 мм.

Према речима Владете Лучића, директора ЈКП "Младеновац", посао је започет са једне од најнижих висинских тачака, у улици Браће Баџак, где се после обимних падавина скупљају велике количине воде.

- Налазимо се у улици Браће Баџак где се врши испирање и чишћење канализационе мреже пречника 500 и 250 милиметара. Како наше предузеће нема опрему за овај посао, успоставили смо пословно - техничку сарадњу са "Београдским водоводом и канализацијом". Овим путем се захваљујем генералном директору Драгану Ђорђевићу што нам је изашао у сусрет и посало специјално возило како би смо могли квалитетно да извршимо радове.

Ради се о најмодернијем возилу које има у себи и камеру која снима унутрашњост канализационе мреже тако да могу да се виде проблеми који су настали и обави чишћење али и да се после чишћења види квалитет обављених радова.

Изабрали смо улицу Браће Баџак јер овде после обимних падавина имамо највише проблема. Хтели смо да проверимо да ли су цеви атмосферске канализације чисте, да нема скривеног загушења које нисмо могли нашим возилом да откријемо, тако да смо кренули од најкритичнијих тачака и у наредним данима ћемо вршити испирање мреже. Са обзиром да долази јесење време и кишни период мислимо да ће после тога канализација много боље функционисати - каже Лучић.

Вести и догађања

Погледај све вести