• 011 / 8231 422
  • komun@verat.net

Изградња бунара у Рајковцу

23. Мај 2022. 12:00

На водоизворишту Рајковац у току су радови на изградњи још једног бунара за потребе водоснабдевања становника општине Младеновац. Према речинма извођача радова, посао ће бити завршен до краја месеца.

Екипе ЈКП „Младеновац“ пре почетка лета преконтролисаће инсталације и комплетну водоводну мрежу, а до 1. јуна повезаће у систем четири нова бунара. Капацитет воде биће повећан за око 20 литара у секунди.

Изградњом овог бунара добиће се још 4 до 6 литара воде у секунди . Ове године завршено је копање још једног бунара на изворишту Кокорин у Месној заједници Влашка и опремљен је бунар на водоизворишту Брестовица у Ковачевцу. Наредних дана један по један бунар биће укључени у систем водоснабдевања. Са бунаром који је ископан прошле године на изворишту Рајковац, имаћемо 4 нова бунара са додатних 20 литара у секунди што је довољно да се ово лето дочека спремно.

Општина Младеновац потписала је са ЈКП „Београдски водовод и канализација“ уговор o пројектовању секундарне водоводне мреже за 12 младеновачких села која до сада нису била у систему водоснабдевања. Пројектовање ће бити завршено до краја године, изградња водоводне мреже у укупној дужини од око 160 километара у 2023. години, како би се 2024. Младеновац прикључио на магистраллни водовод Макиш – Младеновац.

Вести и догађања

Погледај све вести